Suli-mutyi

Palkovics Hebrencs László szerint mivel komoly gondok voltak az Önkormányzatok által üzemeltetett iskolákkal, így most ezt a vegyes üzemeltetésű rossz rendszert a kormány megszünteti oly módon, hogy egyszerűen államosítja a teljes oktatást.Ezzel rendezi a kialakult helyzetet, válaszul a tüntető Tanároknak is. 
Mit is jelent ez?!
A KLIK eddig sem működött, óriási tartozást halmozott fel, a könyvek nem érkeztek meg időben, a rezsiszámlákat milliárdos nagyságrendben nem fizették ki, szinte elérhetetlen volt a Fenntartó. 
Az Önkormányzatok továbbra is tulajdonosok maradnak, tehát költhetnek az iskolákra, ám az üzemeltetési költséget elveszik tőlük.
Egy érdekes változás még, hogy az eddigi alkalmazottak (portás, takarítás, nem pedagógusok) rendszerint az Önkormányzatok alkalmazásában álltak, ám ezt is viszi a KLIK ...hogyan?! Aki kedvezőbb ajánlatot tesz majd, hát onnan veszik igénybe az alkalmazotti munkavállalókat. 
Az igazgató dönti el, hogy kivel fog együtt dolgozni, hogy értsd: minden lázadó, demokratikus elveket valló pedagógus számíthat a szívlapátra...nem is kérdés, hogy derék új iskolaigazgatók jelennek majd meg. Persze, ha nem lenne olyan "kicsinyes" az iskolaigazgatói státusz, akkor Vajna Timi vagy Rogán Cili, Mészáros Lőrinc gyereke, vagy a vallásos nevelés keretében akár Orbán Gáspár is egy-egy iskola élére kerülhetne...de mivel ez aprópénz, ide jönnek az ismerősök, a harmadrangú (bekellfogniapofájukat) képzetlen fidesz aktivisták.

Ez egy kalap sz@r, nem lesz ebből semmi. Mindössze a KLIK működési költsége az egekbe fog rúgni, míg az iskolákra továbbra sem fognak költeni, télen minden gyerek vigyen egy hasáb fát, vagy nem lesz fűtés. 
Az oktatás színvonalát meg sem merem saccolni, mert nincs is olyan kicsi pozitív szám, ami megfelelő lenne rá...

Tekintettel arra, hogy "nemzeti" tankönyvek lesznek (ki tudja?! tán majd Matolcsy, Farkas Flórián, Rezsiszilárd...írja tetemes összegért) tartalmilag oktatási szempontból nem várhatunk sokat ...hogy a történelemkönyvbe 20 oldalon miért Orbán Viktor dicsősége lesz, mint napjaink tündöklő Miniszterelnöke?! Hmmm...nyilván mert ezt minden nebulónak ismernie kell....

A remek pedagógusaink még kitartanak, megpróbálnak tanítani, ám fentiek ismeretében nem lesz rá alkalmuk.

A kérdés nyitott: Milyen általános iskolába járjon a gyerek, hol lesz középiskolás, lesz-e bármilyen opciós választási lehetősége felsőoktatási intézményben tanulni ...és nem utolsó sorban mi lesz belőle?!