Nemzeti iskola,- és bicskanyitogató...

     A fidesz uralma   alatt felcseperedtek most 7 év alatt az első Nemzeti palánták, már iskolások lesznek az idén. 

Büszkeség tölti el a mi kedves vezetőnket, hiszen ezek mind az ő gyermekei. 
Látom is már a sok kis récsölt,  amint  Bahrein érintésével rózsaszín kis szűk iskolaköpenyekben csámpáznak a Nemzeti  tállaisuliba, míg a hitükben megingathatatlan gáspárok  sábecdeklivel a fejükön bűvészmutatványokkal szórakoztatják az évnyitón  a mintegy négyezer fős  nemzeti fizetett  tapsolót.
Ej, de szép is ez! 
Ez mind az enyém! - gondolhatja magában a szotyolaügyi selejt mini-szterelnök, miközben igyekszik kihúzni magát ( ..és kezét a zsebéből)
Mi is történt az utóbbi 6-7 évben?! Talán sokan emlékeznek még arra az időszakra, amikor virágzott a hitelfelvételek korszaka, szinte a legfiatalabb gépjárműpark futott Magyarországon, mert mindenki új kocsival járt...tök mindegy, hogy volt rá pénze avagy sem...nem számított, mert nulla forint befizetéssel  dobálták utánunk az  autókereskedők a járműveket, ugye erre jól emlékszünk?! Na, ez a virágzó, mosolygós időszak előzte meg a gazdasági világválság törvényszerű elérkezését  2008 előtt.  Ekkor mindenki visszavett a  könnyedebb életviteléből és próbált egy kiváró, tartaléküzemmódot beállítani. Ez persze nem vonatkozott a Tarsoly-féle Questor és hasonló ügyletekre, hiszen a csodás fénykor szijjártó petike és orbán barátságának révén csak most kezdődhetett el, amikor a szavazók átverésével 2010-ben  hatalomra is kerültek a fidesz néven ismert társadalom kifosztására, diktatúra kiépítésére szakosodott gazemberek. 
Azóta naponta tolnak le valamilyen giga nagy disznóságot az emberek torkán, már-már oda sem figyelünk, hiszen olyan lett a napi sanyargatásunk, mintha kenyeret vennénk...törvényszerű, szükséges és megszokott.
Sok mindent lenyel egy ember, az ostoba meg még attól is többet,  a fidesz propaganda által  agymosott többség pedig hihetetlen mértékű butaságot, hazugságot képes megenni, gyakorlatilag táplálékként fogyasztják orbán cinikus, méltánytalan, megtévesztő kommunikációját.
Nem mondom, hogy ez így rendben van, mert vastagon túl mutat minden pimaszságon.
Ami mégis a legjobban elborzaszt, az a gyerekek...a gyermekeink, Te jó ég!  Mit tettek ezek az  elvetemült lélekgyilkos sz@rházi  bűnözők?! Mit műveltetek ezekkel az iskolába induló gyerekekkel...is?! 
Ki vette észre azt, hogy viselkedési zavarokkal küzdenek, ki látja rajtuk azt, hogy gyakorlatilag éretlenebbek, mint a korábbi generációk hasonló korú gyermekei, kinek tűnt fel, hogy a koncentrációjuk is messze elmarad az ebben a korban megszokottnál?!
Mitől kényes, miért hisztis, nem értjük a türelmetlenségüket sem...alázat??? ..még a szót sem ismerik, tiszteletet pedig ne is várjunk, hiszen már rég felírtuk a saját hibáink közé a listára: "sokat kell dolgozni, nincs idő foglalkozni a gyerekkel, kevés a pénz, az én hibám, hogy ilyen lett"  NEM, nem a mi hibánk... a frusztrációt, a gyűlöletet, a félelmet, a türelmetlenséget és megannyi negatív magatartást magában hordozó társadalmi szintű problémát  a fidesz goebbelsi propagandája generálta. 
Felelősek, igen bűnösök. Orbán, lázár, balog, rezsiszilárd, récsölpisti, vajna, mészáros és a többiek, akik szándékosan kifosztottak bennünket, becsapták az ország egész lakosságát, kihasználtak több millió embert, elárulták a hazájukat ...de  még ez sem volt elég nekik, már a gyermekeinkből is orbán- féle ostoba fajankókat nevelnek a saját arcukra formálva, 
Indul az idei iskolai tanév  és a pedagógusok érthetetlenül állnak az iskolát kezdő elsősök előtt..ilyen még nem volt, de mi lesz ebből?! 
Hogyan taníthatunk egy olyan gyereket, aki 2 hétig azért sír, mert elment az apukája külföldre dolgozni...majd számolja a napokat, hogy mennyit kell még aludni, amikor újra hazajön. Ez  az időszak csak arról szól, hogy a tanító vigasztalja a nebulókat, mert az oktatási és tanítási feladatok befogadására képtelen gyermekek lelki sérültek lettek. Átlagban minden  osztályban 20-50 % azoknak a tanulóknak az aránya, akiknek a szülei külföldön dolgoznak. Ez már egy olyan probléma, amivel az utóbbi években együtt élünk az iskolákban.
Ám ehhez még hozzájön az iskolakezdők sokkolóan megváltozott  minden szempontból hiányos magatartása, ami előtt  a pedagógus érthetetlenül áll.  Ilyennel még nem találkozott, frusztrált 6-7 éves gyerekek tömegével kéne harmonikus vidám iskolai tanórákat megélni..hogyan?!  A gyerekek zöme korát meghazudtolva messze elmarad minden szinten az elvárhatótól, vagy inkább a megszokottól...ami egy elképesztően üdítő korszakot takart, hiszen a gyerekek kíváncsiak, érdeklődők, kiegyensúlyozottak, vidámak, tudásvággyal teli iskolaérettek és terhelhetőek voltak,  ehhez szoktunk.. eddig.  
Ma teljes az összeomlás a tanító fejében, tanácstalan.. mihez kezdjen a dekoncentrált, frusztrált, egyáltalán nem érdeklődő, sőt unatkozó, türelmetlen hisztis  gyermekekkel?! 
Azért írok erről, mert a példa nem egyedi. A pedagógusok tragédiaként említik az idei első osztályba induló gyermekek viselkedését, az otthonról hozott  negatív rezgéseik szinte megállítják a levegőt a tanteremben. Tanácstalanok...nem ismert korábbról az ilyen nagy számú kezelhetetlen gyerek, akikkel a tanulás egyelőre óvodás szinten megvalósítható csak.
A probléma valós és nem kicsi. ..a legnagyobb kudarca orbánnak ez, amit  talán mégsem kéne benyelni...kivéve ha szülői felhatalmazásunkat és beleegyezésünket adjuk ahhoz, hogy "orbánrécsölöket" neveljen a társadalom...a mi gyerekeinkből is.