Cameron esernyője

Cameron esernyője
David Cameron lemondott, milyen elegáns .
Ismeri a protokollt, betartja az évszázados illemet, követi a méltósággal megjelölt utat.
Kevesen tudják talán, hogy II. Erzsébet királynőnek is távoli rokona, született arisztokrata ( mint minden politikával tevékenykedő ember egyébként a briteknél) Már 24 éve politikus, de nem gazdagodott meg belőle...előtte is tehetős ember volt, most is hasonlóan jó  anyagi körülmények között él, mint eddig bármikor.
Felmerül -e a kérdés bárkiben is: vajon miért nincs már a Big Ben az egyik lánya nevén, vagy a Harrods miért nem az ő nevéhez kötődik, sőt néhány székesegyházat  és egy tucat kastélyt is a család birtokolhatna...folytathatnám a sort. 
Milyen furcsa, hogy ilyen megfordul a fejemben, hát hogyan?! Milyen nevetségesnek tűnik még a gondolat is. Nem érdekes, hogy ezt a feltételezést azonnal széles mosollyal utasítjuk el? 
Cameront nem kell októberben elszámoltatni, amikor távozik...nincs mit visszaszolgáltatnia, mert becsületes , nem lopott el semmit közel fél emberöltőnyi idő alatt sem.
Nem értem, ez a közgazdász, politikai tudományok ismerője valamint filozófus végzettségű ember hogy a fenébe nem birtokol egy szállodaláncolatot, de legalább egy Subway lenne nála...de nincs, vajon most hogyan fog a saját lábán állni?!
Ezzel szemben Orbán Viktor csóró, közel sem a királynő rokonságát élvező családból származik( bár nagyon szeretné a koronát) .
Az arisztokrata szó tartalmilag sem fogalmazódott meg még a buksijában, a büdös életbe nem lesz köze hozzá, olyan távol áll az arisztokráciától, mint ide Hanoi.
Jogi diplomát szerzett, amivel úgy gondolja mindenhez ért. Igaz, nem sikerült gyakorlatra szert tennie, egész életében nem dolgozott. Felszínes sekélyes viselkedése taszító és megalázó- ránk nézve. Szégyenkezünk miatta az egész világon, ahogy hatalomra került, csak a vagyonszerzés , a lopás vezérli. Miért is várnánk tőle bármilyen fejlődést, hiszen semmihez sem ért. Nem épített, csak rombolt és átnevezett. Míg mások kezében a sz@r is arannyá válik, itt már nincs olyan arany, amit ne szarozott volna be.  
Tegyük fel, hogy a népszavazás után Cameron helyzetébe kerülne, mi elvárnánk a lemondását...megtenné?
Ezt a kérdést nem én fogom megválaszolni, hisz titokban tudjuk a választ.
Úgy gondolom, hogy ez a senkiházi hazaáruló közönséges tolvaj  még  Cameron esernyőjét sem vihetné , mert arra sem érdemes.