Mutyiügyi Közigazgatási Bíróság

 

- Jó napot kívánok! Mi tetszik?
- Egy leírót keresek, aki az ítéletemet papírra tudná vetni...
- Milyen ítéletet? 
- Most hirdettem ki az MNB perben meghozott ítéletemet, tetszik tudni, ami olyan nagy nyilvánosságot kapott az arany miatt... természetesen Matolcsy úr javára döntöttem, viheti Magyarország teljes aranykészletét, így nem lesz gond azzal a 42 tonnával sem, ami már rég nincs meg...papíron most azt is neki ítéltem. Tetszik tudni, én nem tudok helyesen írni, ezért keresek valakit...
-Nem tud írni? Akkor hogy lett magából bíró?!
- Hát kérem szépen az úgy történt, hogy állítólag én már bizonyítottam...a roma felzárkóztatásra szánt 1,6 milliárd forintot én kezeltem. Azt mondta a főnök, hogy ezzel kiérdemeltem, hogy ide kerüljek. Először csak az iratokat őriztem ( már egy sincs meg...) aztán ülnök lettem, most meg bíró vagyok. 
- Hogy a fenébe tárgyal, ha még írni sem tud?
-Ó, kérem szépen az nem gond...virtuálisan. Bekapcsolom az internetet, ott van mindenki, aztán meg csak elindítom a magnót, amire Árpi mindent rámondott. Egy ítélethirdetés tízmillió forintot hoz. Szeretem, mert sok ügyem van, így ha sikeresen lezárok egy pert, akkor tudok venni annyi borítékos sorsjegyet, ami kitart a következő ügyemig. Tetszik tudni, azt szereti bontogatni az asszony...hátha egyszer beütne neki a szerencse oszt megnyerné a főnyereményt, ami egymillió forint.
- Maga tudja egyáltalán, hogy mennyi pénz az az egymillió?!
- Az nagyon sok lehet, kérem én még annyi pénzt életemben nem láttam, hiszen az a főnyeremény!
- Na, adja ide a paksamétáját, aztán menjen dolgára.
- Köszönöm szépen a hozzám való jóságát...megkérhetném, hogy igazolja le mind a nyóc peremet, mert csak ezzel az igazolással tudok menni a pénztárba a nyolcvan millióért.
- Milyen nyolc?
- Kérem szépen...kezdődik az iskola, már poloskainé is jelezte, hogy lesz oktatásügyi per is, hiányozni fog 62,7 milliárd forint. Meghoztam ebben az ügyben is már az ítéletet, természetesen ahogy a főnök kérte, mindig minden perben a mi javunkra kell döntenem. Árpi már ezt is lediktálta, meg a Lázár úr pere is ott van, meg a Tóni úrnak is van még négy pere, ami majd most lesz decemberig. Előre elkészítettem az összes ítéletet, csak hát le kéne írni...a főnöknek is jött eddig 427 feljelentése, de azokat nem is tárgyaljuk, ott a sablonszöveggel utasítom el az összeset.
- Maga előre megírta az ítéleteket, még per sincs?!
- Hát persze, de majd lesz... minden ügyben mi nyerünk majd, nem volt nehéz...az indokolás mindenhol ugyanaz. 
- Tudja, én már sok mindent láttam ebben az országban, de írástudatlan hat osztályos bírót még nem...
- Ó, és még miket fog itt megélni! Ha jön a vajnabandi meg a mészáros pere! Már iktattam a récsöl féle szállodaláncost, meg a főnök vejének a ki sem tudom mondani hány csilliárdos csalását, na azokért biztos többet kapok majd, mint tízmillió! Na, mentem, köszönöm,viszlát!