Lazók Renáta, ez nem a Te szégyened, ez Orbán szégyene...

Lazók Renáta, nem ismerlek...de máris a barátod vagyok.

2017. február 05. Napfényes, derűs vasárnap helyett micsoda óriási felhő takarja el a szépséges Napot...én szégyenlem magam...
Ebéd utáni  tunyulásomból riadtan  ugrottam fel és hangosan felolvastam a leveled  Renáta a családom többi tagjának, mert jobban felháborított, mint a "ma ki lopott rovat" a kormánypalettán. 
Hevesen kapkodom a levegőt és könnyes lett a szemem is...mert szégyenlem magam. Egymás szavába vágva minősítjük a kormányt, igen...a regnáló rezsimet, amelyik olyan mértékű gyűlöletkampányt indított az országban, aminek a negatív  eredménye meg is látszik.
Nem írja meg mindenki itt a facebookon, hogy megalázták, megkülönböztették, megbélyegezték, meggyanúsították...és még ki tudja, milyen elképesztő helyzeteket élhetnek meg embertársaink, akik cigányok vagy éppen nem cigányok..mindannyian emberek és nem érnek kevesebbet sem a tolvaj Rogán Tóninál, sem a bűnöző Vajnánál, de mindannyian többet érnek bizonyosan erkölcsileg a legnagyobb gyűlölködő,- gyűlöletkeltő,- uszító orbán viktortól. Szégyenlem magam, hogy egy ilyen miniszterelnöke van az országunknak, aki milliárdokat költött a goebbelsi kommunikációra, a propagandára és az emberek üldözésére. 
Volt már ilyen a történelemben, hogy származásuk miatt embereket üldöztek, sőt kivégeztek..azt mondtuk, hogy ilyet soha többé nem akarunk hallani, látni, főleg nem megélni. Mindannyian elítéljük, ám most mégis azt látom, hogy van olyan, aki ezt a sz@rházi rendszert képes így kiszolgálni?! Szégyenlem magam miattatok, miattuk, az összes gyűlölködő és gyűlöletkeltő ember helyett szégyenlem magam, akik azért rúgnak bele embertársaikba, mert a kék szemű  átkelhet a hídon, de a barna szemű ember nem léphet a híd lépcsőjére sem.
Renáta, szégyenlem magam, hogy ezt meg kellett írnod, szégyenlem magam, hogy ez ma megtörténhetett. Azért is szégyenlem magam, hogy ezt a figyelmeztetést sokan még mindig nem veszik komoly fenyegetésnek...pedig ettől rosszabb már nem jöhet, csak a nyilvános kivégzés.
Ölellek:
Egy ismeretlen barát