Ha igaz volna...

Van egy ország , ha ugyan létezik ilyen...ahol egy embertelen ember a vezető, aki elképesztő dologra készült, demokráciából saját királyságot épített. 

Sok évvel ezelőtt kiesett a pixisből, át kellett adnia megszerzett hatalmát. Ekkor az őrület úgy elhatalmasodott rajta, hogy már-már beszélni sem volt képes, csak dadogott. ...nehezen kezelhető betegnek bizonyult, realitását a valósággal szemben már ekkor elveszítette. 
Egyetlen dolog foglalkoztatta, a hatalom visszaszerzése bármi áron. Környezete ráhagyta, hiszen látták és tudták, hogy súlyos beteg, nem beszámítható. Évek alatt úgy tűnt szépen javul. Egyre határozottabban kezdte építeni a hatalom képzeletbeli átvétele utáni életét, nagy erőkkel szervezte későbbi biztos jövőjét . Láss csodát, egy nap az ország első emberének választották. 

Most indult csak el az igazi őrült élete...megnyirbálta az emberi jogokat, a betegeknek nem biztosítja a gyógyítást, az oktatást lebutította, a rokkantaktól megvonta a támogatásokat, az energia szolgáltatókat kirúgta, államosított szép lassan mindent. Nagy mennyiségben hígította a fizető eszközt, elkezdte kialakítani a saját rabszolgarendszerét, valamint elképzelhetetlen nagy mértékű besúgórendszert épített ki, ami behálózza egész országát,nem létezik olyan hely országában, ami nem lehallgatható. 
Az emberek megtakarítását elvette, a magántulajdont megszüntette, már csak fogalom lett a "házam"...új nyilvántartási formát vezetett be, új igazolványokat osztott...aki igényelte, már nincs is esélye a menekvésre.

Mindenhol mindenkit képes megvesztegetni, megzsarolni, megfenyegetni vagy egyszerűen eltüntetni. 
A lakosság 50-60 százaléka kizárólag az új rabszolgarendszerben kiszolgáló, míg ennek a dolgos sok embernek a felügyeletéről közel 1 millió ember gondoskodik. Az igazságszolgáltatás, katonaság és egyéb fegyveres erők megfelelő számra duzzasztva működnek. 
Néhány iskola épülete már börtönné lett átalakítva, a lázadók otthona....
Az internet - ami ma nekünk világháló - korlátozott elérési lehetőséggel működik állandó ellenőrzés mellett (ehhez is szükséges az új igazolvány).

Egészséges királyságában nincsenek betegek, rokkantak, elesettek, szegények, mert "megfelelő" orvosi ellátással kiiktatja a nem kívánatos, haszontalan, élősködő elemeket...ily módon bizonyos kisebbséghez tartozó népcsoportok is áldozatul esnek intézkedéseinek.
A királyi várat birtokba vette, külső várfalat is építtetett , a védelem többszörösen túlbiztosított. Leghűségesebb minisztereivel is csak virtuális kapcsolatot tart fenn, minden nap egy tucat ételkóstolót "fogyaszt " el.

Páncélozott járműben kikocsizik születésnapján a Főtérre, ami az egyetlen ünnepnap országában. Ezen a napon mindenki nevethet, van mit,-kit ünnepelni! Arénáiban ( ami behálózza országát) ezen a napon élet-halál küzdelem folyik a gladiátorok között, a győztes megkapja egy éves bérét. 

Vegyi fegyver és bacilus készlete - megtámadása esetén- elpusztítja a teljes lakosságot. A király koronázása után nyilvánosságra hozta: aki ellene fordul, halál fia lesz. Mindenki óvja a király épségét, mert egy esetleges zendülés esetén minden és mindenki kihalna. 

Ó ha ez igaz volna.....