Benedek Elek helyett

Hol volt, hol nem volt...no de van is egy olyan ország, ahol a királyság eszik-iszik, már hat esztendeje tart a dínom dánom éjjel és nappal.

Évekkel korábban még a mulatság előtt áhítoztak egy kis csülökért meg sörért, mára már úgy elszemtelenedtek, hogy a világ ilyet még nem látott.

Dagadt pöffeszkedő uraságok sokasága lett az ország vezetősége, naponta kártyapartin adják-veszik az ország javait. Ehhez táncol megannyi tudatlan "szépasszony", akik viszik a gubát... leplezik a Hubát.

Akasztófára jutsz, ha kérdezni mersz, pimasz uraknak Zsiványiában felelni semmiért sem kell.

Az udvari bolondot Afrikából hozták, a fodrász Amerikából menekült ide, a derék gázszerelő meg Felcsút mesés hercege, míg a fény ura - a sötétség megvalósítója- maga Récsöl hites férje. 

Nevethetnénk is ezen a komédiába illő tudatlan féktelen rablóbandán (hablaty, korruptkósa, farkasflórianalfabéta, lézerjani, rezsiszilárd, szíjjártópetike, kövérszarka... jaj, de sokan vannak, felsorolhatatlan és még a szállodatulajdonos récsöl meg az ő hittérítő testvére szóba sem került, pedig az örökösök már most viszik a MI vagyonunkat)

A Nép ezt mind csendben tűri, ezt az irdatlan elnyomást bírja még... hány mese kell még nektek, hogy levonjátok a tanulságot?!
Hacsak ez a történet nem egy mazohista országban játszódik...nem értem, hogy miért álltok sorba a korbácsütésért?!