Ne legyen igazam....

Nagy bolt-kis bolt, de vajon kinek?! Nem, ez nem a trafikmutyi...

Milyen természetes, ha bemegyünk egy nagy bevásárló áruházba, ott mindent egy helyen megvehetünk...gondolok itt a kiflire, a húsra, a szappanra, és esetleg egy üveg jó Chardonnayra is.
Az is magától érthető, ha az üzemeltető szerzi be az áruját és kisebb-nagyobb haszonnal ily módon értékesíti azt. 
Ami már kiveri a biztosítékot, az pedig leginkább az, hogy mi köze lehet ehhez rezsiszilárdnak, rogán tóni szomszédjának, mészáros lőrincnek, tiborcznak és a többieknek?! 

Máris igyekszem az egyszerű, de mégis érthetetlen választ megadni.
Zseniálisan fifikás minden hájjal megkent koronaőrök, fodrászok, gázszerelők, lázárok kitalálták azt, hogy befektetett érték nélkül rendszeres jövedelmet is tudnak produkálni azzal, hogy beállnak középre. 

Józsié a bolt, ám a vegyi árura, a háztartási cikkekre, húsra, alkoholra és még sok más árucikkre is kvóta engedély szükséges...mi ez?! Pályázni lehet majd - no nem mindenkinek - ezeknek az elnyerésére. Roppant egyszerű módon egy A4-es pecsétes papírral jön fidesz-gyuri, aki a meglévő boltban a tulajdonos által megvásárolt szappan árusítására megmondja, hogy hány darabot adhat el havonta. ...nem kell ehhez a világon semmit sem csinálni, nem kell a polcokat átrendezni, sehová sem kell menni, mindössze gyurkának kell havonta az eladott szappan mennyiség után fizetni...mert bizony egy darabot sem adhatnál el, ha gyurci ezt nem engedné meg, hát hogyan?! ...engedély nélkül?! 

Nem kacifántos ez, egyszerű, nincs vele semmilyen változás, maximum ha nem tudod megfizetni a húskvótát, akkor megszüntetheted a boltodban a húspultot, ez is a Te döntésed lesz, a lehetőség mindenki számára adott...ma még vehetsz kakasos nyalókát gyereknapra ...jövőre már nem biztos.