A vírus

Valaki szabadon engedett egy vírust, ami halmazállapotát tekintve gáz, hatása pedig egyedülálló, ilyet a világ még nem pipált. 

Magyarország egész területét   ellepte ez az egyébként nem halálos kimenetelű micsoda., amit nem is érzékelhetünk semmilyen módon sem ... egyelőre.  
Kérdezhetjük joggal,   akkor hogyan fejti ki hatását, egyáltalán milyen vírus ez?!
Megmondom én nektek, ez nem egyéb mint a humbuktu  szérum...ami a lakosság nagy részét nem is érinti, hiszen ha  nem éri el a füllentési küszöböt sem, úgy a hazugságokra aktiválódó vírus kizárólag csak azokat támadja meg, akiknél a hazugság mértéke túllép a nemes lódításokon. 
Hatása egyszerűen zseniális, mert a hazudozó ember elkezd önkéntelenül is fecsegni és szüntelenül csak igazat mond, magát ismételgeti, más hazugokat  is megnevez, a becstelen dolgairól  teljes beismeréssel számol be. A vírus csodás hatása abban rejlik, hogy a megfertőzött emberek szünet nélkül beszélnek, harsogják a beismerő vallomásaikat mindaddig, míg  az összes ellopott vagyont az utcán szét nem szórják, mint bolond a lisztet. 
Bevallom, én már csak ebben a csodaszerben bízom, hogy újra demokratikus, szabad Magyarország legyen...ezek után már a vagyonelkobzásnak sem lenne jelentősége.