Kedves Récsöl!

Kedves Récsöl!
Örömmel hallom, hogy egy gyönyörű kislány boldog édesanyja lettél, Ő Alíz.
Őszintén gratulálok hozzá és jó egészséget kívánok!
Engedd meg, hogy ebben a felhőtlen nagy  örömben osztozzunk. 
Gondolom szeretnéd, ha nagy szeretetben és tiszteletben nevelkedne ez a kis csoda. Rajtad múlik. Ez az apróság ebben az anyagi világban most kezd ismerkedni mindennel, tehát még nyitott a jó dolgok befogadására, hiszen Ő még nem tudja mi a jó és mi a rossz. Engedd neki látni a valóságot, ne hagyd, hogy megtévesztő hazug , hamis közegben nőjön fel. Fontos, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen, ehhez a szülők rendkívüli  önzetlen támogatására lesz szüksége. 
Egy ilyen kis emberke cseperedésében az első 3 év gyakorlatilag meghatározó, ebben az időszakban megtanulhat minden fontos dolgot, amit egész életében használ majd. 
Kérlek, ne rontsd el, légy következetes édesanya. Beszélj hozzá , támogasd első lépését, tanítsd meg a választékos szép magyar beszédre, korabeli  gyerekekkel ismertesd meg, ( akik különböző társadalmi réteghez tartoznak) ne vegyél meg neki mindent, légy igazságos a homokozóban, tudd, ha most nem fogja megtanulni, hogy nem veheti el a lapátot más gyerektől , akkor természetesnek hihet sok mást is ennek következményeként. 
Egy gyerek sem született önző, erőszakos...csak idővel esetleg a rossz követendő  minta alapján azzá válik. A jelleme fejlődése a Te kezedben van. Dicsérd meg az érdemeiért, míg soha ne hagyd szó nélkül a gyermeki rosszaságait. Tanulja meg időben, hogy ami nem az övé, azt nem veheti el másoktól. Tartsa tiszteletben a környezetét. Tudjon kérni és adni.
Neveld  igazmondásra, hogy mindannyiunk örömére egy önzetlen , szeretetre méltó jellemmel bíró csodás kislány növekedését láthassuk napról napra.
Szomorúan látom, hogy már most sokan nem kedvelnek titeket, hát mutasd meg, hogy érdemes vagy egy ország szeretetére! 
Ne tedd ki a gyerekedet semmilyen támadásnak, óvd a hideg széltől és a megkeseredett , becsapott emberek szájától. 
Tudod, tőlük az édesapád elvett már mindent, talán csak a becsületüket nem sikerült még ellopni...mit gondolsz a neked juttatott óriási vagyon tisztességes munkával megszerzett javadalom?! Ugye ezt Te sem hiszed el...hát ne ékeskedj milliók verejtékes keserves  munkával megszerzett pénzéből, az nem téged illet.
Hidd el, az a gyermek  a létező legnagyobb vagyon,akire minden nap büszke lehetsz, akit mindenki csak szeret, ettől nagyobb egy szülő számára sem lehet, az értéke felbecsülhetetlen. 
Soha nem bocsátanád meg magadnak, ha esetleg később ez másként lenne. 
A hamisság, a felszínesség már ott kopogtat az ablakodon, sőt már bent van az otthonodban...kergesd el, míg nem késő.
Ölellek :
barátod
kép forrás:Fejér Bálint/MTI
szerző: Tarcali Emese