Kint a bárány, bent a farkas...

Kint a bárány, bent a farkas...

Az angol arisztokrácia évszázados hagyományőrző múltja a politikában is jól ismert. Soha nem fordult még elő náluk az, hogy egy lószarrugdosó nincstelen senki vezesse az országot. Ez a jövőben sem lesz másként.
Eljátszom a gondolattal, hogy mi következik most...egyrészt két év szorgos jól megszervezett előkészítő munka a királyság visszaállítására, másrészt mint második netto tagországi befizetők megszűnnek , mondhatnánk úgyis, hogy az angolok a saját lábukon állnak.
Gazdasági szempontból minden esélyük megvan arra, hogy stabil élhető új -régi Angliát építsenek....és még a mi Orbánunk újsághirdetésben  üzente , "jajj el ne veszítsem a fejős tehenemet!" 
Sokaknak komoly fejtörést okoztak ezzel a döntéssel ma reggelire- itt nem a görögökre vagy a magyarokra gondoltam- hanem a befizetőkre. Merkel is ma keserűen issza a kávéját, mert ez nagy  feladat a számára. A kisebb tagországok is nyilván komoly elemzésekre szorítkoznak , mert a jóléti társadalmak nem fognak az orbán puttonyába egy centet sem berakni. Persze más lenne a helyzet, ha Magyarország lépett volna ki, hiszen azzal csak megerősödhetett volna a közösség, ám így egy ilyen erős láncszem szakadásánál akár elemeire is hullhat az egész.
Hisztizünk és a kvótáról népszavazást tartunk....mire?! A tekintélyes mezőgazdaságunk, a termelő sikeres iparunk olyan stabil hátteret biztosít, hogy járhat a pofánk felelőtlenül hebrencs módon cirkuszolhatunk...majd mi megmondjuk, utasítjuk, követeljük....ejnye, még mindig nem látjuk, hogy nevetségessé tettük magunkat . 
Nincs semmilyen megélhetési forrásunk, önállóan képtelenek lennénk termelni és abból az országunkat eltartani. Ami működött, már az sem üzemel, a közmunkásokra pedig nem építhet egy ország. Közel. egymillióan hagyták el Magyarországot a visszatérés szándéka nélkül. Ők nem a nyugdíjasok, hanem az aktív 25-50 év közötti keresők , gyakorlatilag egy társadalom alap pillérei. Most mit tud nekik ajánlani ez a pazarló semmirekellő kormány, hogy visszajöjjenek?! Nincs olyan opció...nem kellett volna elüldözni az értékes munkaerő 30 %-át. Ugye milyen nagy szám? Az értelmiségi hiányát vendégmunkás lengyelek és más nációk töltik be, mert itthon nincs potenciális kínálat , mint ahogyan a hiányszakmáknak a hátránya is már elért  bennünket.  
A boltban a külföldi disznó röfög, a vajon sem olvasod már a magyar származásra utaló feliratot, sőt egyre több a nem hazai termék...de honnan is lenne tej, ha a tehenekkel is kibabráltunk...mert ilyen egy magyar tarka nagy barom! 
Kíváncsian várom kormányunk bejelentését, hogy mennyire kicsesztek velünk az angolok, mert ugye ők lesznek a felelősek az elkövetkezendő időszakban feltételezhetően bekövetkező káros összhatásért, na meg ez a Brüsszel..
Rémálom következik, a gátlástalan lopás sokkal nagyobb méreteket ölt majd( bár eddig sem aprózták el) mert ez a bank bezár. A kapkodás olyan intézkedéseket is eredményezhet, ami visszafordíthatatlan felbecsülhetetlen károkozással jár majd. 
A magyar arisztokrácia a politikában meg sem jelent, nincs...ily módon semmilyen párhuzamot sem lehet húzni az angol házzal.
Már elég késő azon gondolkodni, hogy az ország a butaság megtestesítőinek a kezében van, rablógazdaság uralkodik hazánkban.
Most lehet fenemód okosnak lenni, menni vagy maradni...