Kilépsz az EU-ból Jani?

Tudod te hogy mit beszélsz?! 
Meztelen leszel pár héten belül, vagy kínai susogós mackóban jön rád a lábrázás, ha a britek népszavazási eredményét tűzted ki célul.
Elmagyarázom, mert látom nem érted.
Egy esetleges uniós tagságból való kilépéssel nem támaszkodhatsz a stabil mezőgazdaságunkra, mert nincs...az iparunk erős ugyan autógyártásban, ám a gyártósort pillanatok alatt leszerelik és elviszik, de nem Taktaharkányba, hanem  haza...nekik haza, nekünk külföldre. Itt hagynak egy vagon munkanélkülit.
A zakódat nem a Vörös Október ruhagyár készítette, mert már rég bezárt, így a korábban vásárolt Burberry öltönyödre nagyon vigyázz, mert az sem lesz...elárulom, hogy az sem magyar termék, sőt ha meggondolom nincs  is már ruhagyár, a rendszerváltás idején tönkrement a könnyűipar is. 
Jani! 
Te is szoktál boltba járni, úgy sejtem...vagy leküldesz valakit, no de nem lesz hová!  Ha kéne egy hónalj dezodor, irány a Drogerie Markt ...egy kis spanyol sonka a Spar -ból, egy új zokni a C&A-ból, ha ott nem lenne csak átlépsz a H&M-be...gondolom a Pennyben most nem  vásárolsz, hát később sem is fogsz! Egy vajat nem tudsz majd venni, mert levágattad a teheneket....hja, mészáros még ott van, de az meg disznó! 
Te Jani, érted-e, hogy tele lesz az összes pláza üresen tátongó üzletekkel, esetleg egy-egy kicsi kínai gyerek szólít meg: szatyo ke? Kivonulnak tőlünk villámgyorsan  a multik,  a bankokat eladják, nem is lesz más csak OTP meg Spermabank ( tudod, az oroszok... őket is ti engedtétek már be) 
Érted már?! Nem lesz csak CBA ( tudom... neked haver) orosz konzerveket fognak árulni, mert nem lesz más...és még folytathatnám, hogy milyen sekélyes élelmiszer választék lesz, még fokhagymánk sincs, azt is Kínából hozzuk be. Mondd már meg ezeknek a jó embereknek, akik nevében Brüsszelnek üzengettek , hogy a forint mennyire lesz szárnyas betét?! Úgy elszáll, hogy a büdös életben nem fogod meg, lesz az a sz@r euro még 600 ft is....vagy esetleg több. Tudod te, hogy az ország csődöt jelenthet egy Huxit esetén?! 
Mi a terved ezzel a milliós nagyságrendű munkanélkülivel, akik a kilépés károsultjai lesznek elsőként?
Jó lenne, ha időben választ adnál a kérdéseimre, mert a turistákat is kalkulálnom kell, ha nem jönnek... mi lesz a taxisokkal, a Váci utcával, a szállodákkal, a balatonnal...meg még egy csomó mindennel. Eladni nem tudunk majd semmit valutáért,( magunknak sem termelünk, mit küldenénk exportra?!) így megcseszhetjük a forintunkat...már akinek még lesz...a hiperinfláció pedig csak dagad, míg esetleg négy számjegyű is könnyedén lehet.
Na, Janikám valami ilyesmi lenne egy laza könnyelmű Huxit következménye...és még a vámról nem is beszéltem, de ma már nem is fogok, épp elég lenne ha ezt legalább nyolcszor elolvasnád, hogy érintőlegesen jusson el az orrodig.