Teletabuk

Teletabuk
Ismerősen hangzik a név, hát persze...Orbán Dipsy a legkisebb termetű, ám de mégis a legnagyobb gané. Matolcsy Tinky Winky ridikülje mindig tele van aranytallérral, szórja is, mint bolond a lisztet...Kecskeméten a polgármester asszony  Szemereyné Pataki Klaudia ( Szemerey Szabolcs felesége, aki egyébként Tinky Winky unokatestvére)  ügyesen kapkodta az égből ( Matolcsy Tinkytől) pottyant tallérokat, mert ez a lila Teletabi kiszórt nekik 400 milliót csak úgy...Laa Laa Lázár már kilépne még az EU-ból is, csak valahogy megszabadulhatna abból a pokolból, ami hamarosan elér bennünket. Roggyant Po szépen felkúszott a hátunkon, a zakónkat is lerántotta menet közben, míg Roggyant Poné a semmittevés nagyasszonya lett, a csóróból lett milliárdos dolgozó nő.
Ők a mi Teletabujaink...tele bizony, nem kicsit, de nagyon. 
A család mindenekelőtt, ezt vallják. Nem is látunk mást mi sem... meg amit még nem tudunk. Récsölnek annyiba került a tandíja egy évre, amiből az összes éhező gyereket jól lehetett volna lakatni nem egyszer, sokszor ( no nem kaviárral...) a szállodaláncolat, amit már beraktározott , milliárdokat vitt el, még most is nyitott kérdés számomra, hogy Dipsy miből vehette neki, amikor az éves bevallott jövedelme csak 24 millió forint volt...a szállodák meg úgy 120 éves bevallott keresetét vitték el, hogy csinálta?! LaaLaa Jani sem tétlenkedett, kiskorúnak nagy ház, nagy batyuba sok pénz, aztán már csak indulni kéne , de úgy rókamódra észrevétlenül, rafkósan. Most különösen nincs jókedve, mert a trafikmutyis különadókra visszaüzent Brüsszel...( nem baj, majd Petike elintézi Brüsszelt, elküldi ahogy szokta ) Roggyant Po biztosan nagyon szegény sorból érkezett a Teletabu villába, mert a felszínes nagyravágyó életmódja szinte kielégíthetetlen. Ehhez a megfelelően ostoba asszonyka kiváló választásnak bizonyult, már saját brazil tévésorozatot játszanak itt nálunk, naponta látható epizódokkal, mi meg drukkolunk nekik.( vajon ki rendezhette...biztos a vajna timi, ő is nagyon okos) 
A kedvencem mégis Matolcsy Tinky Winky. Elegáns mozdulatokkal lerázza magáról a hallottakat, karmester módjára vezényel a Tinky blöffnek, megregulázza saját magát 200 ezer forintos büntetéssel, jótékony rokon módjára közel fél milliárd forinttal megtámogatja unokatestvérét és annak tekintetes feleségét ( remélem már jutott belőle samponra is,legalább az a haj  ne legyen már zsíros...ha így vajaznak)
Ezek a színes kis állatok megcsúfolják a szürke hétköznapokat, minden nap egy új epizóddal szórakoztatnak bennünket. 
Eleinte még érdekelt ez az új sorozat, de nem tudtam, hogy olyan lesz mint a Szabó család, meg kell várni, míg kihalnak...
kép: index.hu
szerző: Tarcali Emese
tarkamese.blog.hu