Másnaposok?!

Egy second hand boltból kiselejtezett génekkel  felruházott szellemi toprongy milliókat kényszerít a mai "nyomorultak" táborába..
Magyarországot teljesen beterítené az a pénzmennyiség, amit a kormány ellopott, nem egyszer, akár többször is.  El sem tudjuk képzelni,hogy micsoda óriási vagyont harácsoltak már össze, kifosztották az országot. 
Eljátszom a gondolattal, hogy Józsi bácsi még a disznók alatt is húszezreseket találhatna... és bizony úgy kéne rugdosnunk a lábunkkal a hömpölygő pénzt, mint ősszel a lehulló faleveleket, vagy a téli frissen leesett vastag hótakarót. A szörnyű ebben az, hogy ez nem vicc, hanem ilyen mértékű volt a kifosztásunk, amit orbán és bűnbandája végzett. A pusztítás, amit maguk mögött hagytak, felbecsülhetetlen károkkal bír. Ám még nincs vége, a rombolás tovább folytatódik. Az anyagi kár jelentős, ilyen nagy mértékű rablást egy ország sem él túl, mi sem. 
Ezen túlmenően az erkölcsi,szellemi hanyatlás, amit a kormánykommunikáció  már eddig elért, hihetetlen nagy mértékben lesüllyesztette az oktatást, és még mi mindent...gyakorlatilag nincs olyan terület, ahol ne végeztek volna tetemes pusztítást, az értékeinket totálisan megsemmisítették. 
Ilyen példátlan szellemi és anyagi kivégzésre  nem számítottunk. A legnagyobb bűncselekmény, amit  az emberiség ellen valaha is elkövetett bárki napjainkban, de Hitler uralma óta még a történelemkönyvekben sem olvashattunk hasonlót. 
Egy országot készülnek rabláncra verni, sokan önként  magukra is veszik ezt a láncot, sőt még tapsolnak is hozzá. ..
Jogosan gondolhatja orbán, hogy ennek a társadalomnak ez kell, mert mindent elvisel, szó nélkül eltűr, ellenállás nincs. Senki nem szólt még neki, hogy ez így nincs jól...kancsal szemléletével büszkén sanyargat, ferde jellemétől ne várjuk a vészcsengő megszólalását, mert nincs ...a baj ezzel csak annyi, hogy bennünk sem szólal meg a riasztó,  nem figyelmeztet, így viszont garantált a pusztulás...nem csak magunkért tartozunk felelősségteljes  döntéssel , sokkal inkább a gyerekeinkért.
Másnaposok vagyunk, ki kéne józanodni...