A makkhetes és a tökfilkó

Gyűrött makkhetest szorongatok a kezemben, még nem kívánom kijátszani, nincs több lapom.

A tökfilkó ugrál az asztalon, kézről kézre jár...vajon mit akar, hiszen már az ászokat is fondorlatos csellel megszerezte.
Az alsók is feceregnek, szeretnének felsők lenni...egyelőre nem sok sikerrel, a tökfilkó osztogatja a tízeseket. 

A kis lapok mintha nem is játszanának, mozdulatlanul hevernek ...míg a kuncsok rettenetes ugrálásban vannak,azt hinné az ember, hogy az idén vége a világnak, mert olyan óriási nagy harácsolásban vannak. ( kisvasút, földek, pályázatok, hitelek, de még a pedagógusok pénze is kell nekik, késve fizetik ki a közmunkásokat is, a makk alsó meg ész nélkül milliárdokért vásárolgat, pedig pénzem van rá, hogy nem is látja, hogy mit vesz...)

Bekavar ez a lengyel csikó, aggodalomra ad okot, hogy kivitte a lovasságot a főtérre...nehogy ezek a nyócasok is megszagolják, hogy lólépésben is elérhetnek valamit. Igaz, erre valós esély most nincs, de mégis...lépni kell valamit. 
Eddig jól pakolgattuk ezeket a kis lapokat, nem kerültek egymás mellé a pakliban, ennek így is kell maradnia - jelentette ki a tökfilkó.
A piros ász egyre türelmetlenebb hebrencs magatartása bosszantja a tökfilkót, akit a kövér tökalsó állandóan piszkál is ezzel....mondván: vigyázz tökfilkó, ellened fordul a piros ász!
A piros alsó és a piros ász szinte két ász...mindkettő azonos helyen szeretne lenni a pakliban, de úgy tűnik a kis szutyok alsó fondorlatosabb...jól helyezkedik, egy egész szintet birtokol már.
Sz@r a lapjárás, ám mégis úgy vélem bármikor megfordulhat, csak egy új osztó kell hozzá, vagy egyszerűen egyenként ki kell vonni a játékból a kuncsokat. 

Hetesek, nyolcasok és kilencesek! Mi vagyunk együtt az aduász, nem lehet felettünk egy tökfilkó !
Kerüljünk végre egymás mellé a pakliban, mert akkor én a kis makkhetes is nagy és erős leszek veletek.
December 29. a magyar kártya napja, addig még minden lap a helyére is kerülhet, csak rajtunk áll!