Emelt fővel

Emelt fővel

Te, aki olvasod ezeket a sorokat, járj emelt fővel, ne hajolj meg az erőszak és az elnyomás előtt!

Tudd, hogy tisztességesen élsz, becsületesen neveled a gyerekeidet, gondoskodsz idős szüleidről. Türelemmel viseled az élet nehéz időszakait, aminek nem Te vagy az okozója, mindössze elszenvedője.

A szeretet, türelem, megbecsülés, kitartás nagy erényed, nem veheti el tőled senki, mint ahogyan nem kényszeríthetnek arra sem, hogy gyűlöld embertársaidat.

A kormány alpári kommunikációja sem adhat okot arra, hogy Te is olyan minősíthetetlen stílusban reagálj. Légy megfontolt, határozott véleményed , meggyőződésed ne ingassa meg semmilyen külső hamis információ.
Legyenek céljaid, amiket Te is elérhetőnek tartasz.

Mosolyogj még többet, adj magadból szeretteidnek, hogy Te is többet kaphass! 
Ülj le játszani a gyerekeiddel, meghálálják.....a lelkednek is orvosság lesz.

Zárd ki az életedből a megtévesztő mindennapos buta híreket, ne is alacsonyodj le arra a szintre, hogy bűnözők, iskolázatlan senkiházik értelmetlen megnyilvánulásain gondolkodj.....elítélned sem kell, hiszen a nyilvánosság pillanatában már ők maguk azonnal produkálják a negatív értékeiket, nincs vele dolgunk....

Nyilván nem fogsz karácsony este szotyit köpködni az asztalnál, de nem is zsebre dugott kézzel lépsz be az éjféli misére......

A pénznek nincs olyan tulajdonsága, ha sok van belőle,ezzel párhuzamosan okos, bölcs, tanult,szerény és még intelligens is leszel....ezt pénz nélkül hoztad magaddal, vagy nincs az a mértékű vagyon, amivel bárki is szert tehetne rá......éppen ezért gazdagabb vagy, mint sok képmutató értéktelen üres kuka, akik csak csillognak a szemét közepén, de rettentően bűzlenek.

Önbecsülésed fontos, tedd a helyére a meglévő értékeidet és járj emelt fővel!

Büszke vagyok Rád kedves olvasó, mert Te vagy az érték nemcsak az én számomra.....tudom,hogy a becsület, igazmondás, tisztesség is nálad lakik.  
A jó példa előttünk van, csak követnünk kell, örökké élni fog.