Nemzeti Húsvét

Itt van egy jó kis italozós ünnep, amikor minden "locsolós" helyen más itallal kínálják az érkezőt...hmm...nem csak a lányok / asszonyok feje lesz irdatlan büdös a megannyi illattól, hanem a locsoló kedves ifjaink is tisztességesen eláznak majd, persze kivétel aki nem.

Nálunk az idén először Nemzeti Húsvét lesz.
Sikerült rengeteg gyereket meghívni. Védőfelszerelésben zajlik a tojásfestés. Szebbnél szebb mintákkal készülnek a gyönyörű színes-hímes tojások. Ezek az asztalra kerülnek. A délutáni festegetés más szellemben zajlik. 
Egy totó kerül kitöltésre 13 kérdéssel. 
A válasz csak kettő lehet, helyes vagy nem helyes, kíváncsi leszek, hová kerülnek az x-ek...

1, Sanya a szoba ajtajában leskelődik és kihallgatja a felnőttek beszélgetését.

2, Viktor a homokozóban elveszi a gyerekek játékait és hazaviszi.

3, A tanítónéni fizeti az iskolabuszt, ha azt akarja, hogy én is ott üljek az óráján.

4, A tankönyveket Mórickás viccekkel töltik meg

5, A kórházban akkor gipszelik be a törött kezed, ha viszed magaddal a gipszet...és egy orvost.

6, A szépséges Timike (tudjátok ki , a mesebeli királylány, aki kívül díszes,belül üres... Ő a butánbuta boszorkány) gyémánt kastélyához mindenki ad egy briliáns követ és a Timi apukája?!  Játszóházaiba pedig ti viszitek be a mackóitokat.

7, Petike házához az apukád fizetéséből kell adni azt a pénzt, amiből Neked vett volna korcsolyacipőd.

8, A játszótér lebontásra kerül, helyére stadion épül.

9, Mister 20% - ez egy játékfigura - úgy gondolja, ezentúl ne internetezz...

10, A csokitartalékod elkobzásra kerül, helyette nem kapsz semmikor sem másikat...az nem számít, hogy nem tettél semmi rosszat, idegenek csak úgy elveszik tőled. 

11, A szomszéd gyerek minden nap reggel ad egy pofont, mert kockás ingben jársz.

12, Nyakigláb Jancsi a veled azonos korú gyerekének vesz egy palotát, ahová Te köteles vagy belépőt fizetni megtekintéskor...igaz, nem is akartad megnézni, a belépődíjat akkor is ki kell fizetned.

13, A tolvaj gyerekre többé nem mondhatod, hogy meglopott téged...pedig elvette az uzsonnádat, míg aludtál ellopta a tanszereidet és a játékaidat is....mégis téged büntetnének meg, ha ezért a rendőrségre mennél.

Ezt követően fekete tojásokat festünk és a helyes válaszok függvényében mindenki 1-13 közötti tojást dobálhat. Így kidobjuk a "rosszat", ami nem helyes és közben megtanultuk mi is az a diktatúra. 

Reményeim szerint a sok színű csodaszépen fénylő tojás megfelelő jelképe lesz a demokráciának, ha bezárjuk az ajtót és kizárjuk a halom széttört fekete tojást.