Lazán fikázunk...de nem félünk, hogy elcsúszunk?!

   Ma olvasással töltöttem néhány órát... hol máshol, mint itt a facebookon. Az összes hozzászólást is gondosan értelmeztem. 
Egyszerűen megállapítható az, hogy sokan még annyira sem képesek fikázás előtt, hogy elolvassák az általuk  fikázandó témát. Szinte mindegy, hogy kit és miért, de a negatív hozzászólások száma döbbenetes mértéket ölt. 
Mielőtt bárki azt mondaná, hogy én is csak pofázok, közben meg vastagon pocskondiázok..megnyugtatom, hogy igen, ez így is van. Azzal az apró különbséggel sokakkal ellentétben, hogy célirányosan, valamint ok-okozati összefüggések felsorakoztatása mellett teszem ezt.

Nem kívánom az MSZP vezetőjét Molnár Gyulát itt most megvédeni, mint ahogyan egyik politikust sem, nem az én tisztem. Mégis úgy érzem, hogy az a töménytelen utálat, ami  ma olvasható irányába, az indokolatlan. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kommunikáció...zseniális fegyver lehet bárki kezében, csak jól kell forgatni. Remek cikkek igazolják ma már azt is Molnár Gyulával kapcsolatban, hogy gyakorlatilag már nem is MSZP hanem Fidesz bérenc...tessenek már elolvasni és értelmezni is azt, amit bárki is mond. Egy ilyen címszóval bárkit le lehet húzni a klotyón.
"Az MSZP támogatja a kormány menekültkvóta elleni harcát" 

Nem, nem támogatja,mert  ha és amennyiben...feltételes módban hangzott  el Molnár Gyula szájából és teljesen más az üzenete, mint amiket ma már a pezsgő hírhordozók tolmácsolnak ezzel kapcsolatban. A következménye lesújtó, hiszen nem az egységbe tömörítésen munkálkodunk, hanem a meglévő erőlködéseket és próbálkozásokat is csírájában elfojtjuk. 
Ez egy kiváló példa arra vonatkozóan, hogy miért nem kell az orbán kormánynak a "másik oldal" ellen küzdeni...megtesszük mi magunk a szükséges rombolásokat, beláthatatlan következményekkel. Csak röhögve nézik és örömmel konstatálják orbánék, hogy milyen ostoba is az ellenzék, mert  minden félmondatra úgy reagál, hogy hangzatos, figyelemfelkeltő, megdöbbentő hír kerekedjen belőle , következésképpen ily módon mi magunk harapjuk el bárkinek a torkát, aki még alkalmas lenne arra, hogy tegyen is valamit értünk.
A gondolkodás nem fáj, próbáljunk meg egy kicsit gondolkodni, a sorok között olvasni, értelmezni azt, mielőtt tömegesen fikázó hadjáratot indítunk bárki ellen. 
Engem kifejezetten elszomorít, hogy a legnagyobb baj velünk van. Határozatlan, meggondolatlan, gyűlölködő és sértő "öltözékben" járunk, amit részben orbán akasztott ránk...de ezt a gúnyát nem vagyunk kötelesek viselni is, levethetjük magunkról...tisztább, higgadtabb és megfontoltabb következtetésekre juthatunk, ezt bizonyosan állíthatom. Nem baj, ha nem az indulatok vezérelnek minket, hanem megengedjük magunknak azt a nem luxust, hogy gondolkodunk is. 
Nem tartozom egyik párthoz sem, ám szeretnék egy demokratikus elveken alapuló szabad Magyarországot, ahol nincs gyűlölet, nincs oktalan fikázás, nincs éhezés, nincs korrupció, nincs diktatúra...és mi sem vagyunk egymás ellenségei, mert így nincs olyan hely a világon sem, ahol szövetségesekre találhatnánk.
Egy kis odafigyeléssel pillanatok alatt hatalmas tömeget tudnánk képezni, csak akarni kell és  nem elfelejteni a közös célt, ami emberek millióit képes hatékony óriássá változtatni. Ez csak akkor lehetséges, ha nem a gerendán táncolva keressük a szálkát másban...most lehet ezekért a sorokért engem is fikázni.  
Molnár Gyula, Gyurcsány Ferenc és a többi tenni akaró ember pedig mind párttagságtól függetlenül számomra a remény, a jövő valószínűsíthető megtestesítője ... velünk együtt, mert nélkülünk Ők sem érhetnek célt.