Tökfilkó bankkártya nyugdíjasoknak...

   Újabb sarc! Bevezetésre kerül a tökfilkó bankkártya a nyugdíjasoknak januártól. 
Na, ez egy remek döntés már megint. Kell a bankoknak 2-3 millió új állandó fizető ügyfél...rendszeres havi jóváírással...hmm, nem gond, hát a nyugdíjasokat belökik kuncsaftnak  oszt jó napot!  
Ez egy olyan költség havi 1575 ft számlavezetési díjjal, amit kötelezően csak úgy elvesznek az emberektől. A kártyának nincs is díja?... vagy az csak meglepetésszerűen levonásra kerül majd. 
Számos kis településre hordja az emberek nyugdíját a postás. Sok idős ember még bankot sem látott életében, főleg nem egy bankautomatát! Adrenalin növelő ötlet ez, ami ebben a korban még a bevezetése előtt visszafordíthatatlan következményeket eredményezhet...gondoljunk csak bele: a város zaja, az ismeretlen felkeresése teljességgel lehetetlen vállalkozás lenne sok idős embernek, hiszen 20 éve ki sem tette a lábát a faluból! Őket kényszerítené ez a roppant találékony kormány utazásra, bankautomata használatára. 
Ha jól emlékszem,  amikor orbánra kellett szavazni, ezeket az embereket szervezetten szállították a fidesz/ fidelitas aktivisták a szavazóurnákhoz. Akkor senki sem maradt otthon, mindenkit elvittek szavazni. 
Most is így lesz? Jönnek ezek a derék fiúk és a következő bankfiókkal  rendelkező városba viszik a korábbi szavazóikat minden hónapban legalább egyszer?! 
Ki fogja kifizetni a havi 1575 ft számlavezetési díjat? Tessenek számolni...ez évi 18900 forint terhet jelent minden egyes nyugdíjasnak, ami 56 milliárd! 700 ezer forint bevételt jelent egy évben a bankoknak. Tetszenek érteni?! Ez közel 60 milliárd ft éves lenyúlás...
Gyakorlatilag évi 18900 forintból meg lehet venni a tüzelőt...egy kiló kenyér ára 140 ft...ez 135 kiló kenyér ára...
Csak halkan kérdezem meg: akinek eddig sem jutott tüzelőre, vagy a napi kenyér is gondot jelentett...attól a nyugdíjastól fabatkában vagy kabátgombban átszámítva viszik el az évi 18900 forintot?!