Így is lehet...

Az egyik osztrák gimnáziumban angol órán ma ez volt a feladat:  keressenek a diákok a New York Times oldalain cikkeket Donald Trump-ról, majd azt kommentálják is 
Hmmm,  meglepődtem azon, hogy a 16 éves fiam milyen tájékozott, sőt az iszlám vallás, valamint az arab világ is ismeretes számára, a diszkrimináció jelentését is ismeri, valamint helyesen is használja.
Magam sem kommentálhattam volna jobban.Bearanyozta a napomat, hogy a demokrácia érezhetően állandóan itt van, élvezzük minden pillanatban, bírálhatják a gyerekek az Amerikai Elnököt nyíltan, szabadon, mert az oktatásnak ez is az egyik fontos része...nincs ferdítés.
A génmanipulált tojásra pedig magyar példát hoznak az osztrák könyvek, hogy olyat nem szabad venni...főleg nem enni...hogy miért a magyar tojás erre a megfelelő példa?! Leginkább azért, mert Ausztriában ilyen nem is kerülhet forgalomba.
Sok érdekességet tanulnak itt a gyerekek, még náthásan is mennek iskolába, mert a közösség zseniális, az oktatás pedig kiváló. 
Azt hiszem, hogy erre mondják azt, hogy nagyon szeret iskolába járni a gyerek...sokat nevet, maximálisan kiegyensúlyozott. 
Én pedig  ettől  boldogan szárnyalok, mert így is lehet...