Az akarat ereje...

 

Apró mezítlábas lábnyomok a hóban. Követem, így jutok el az iskoláig. Amint belépek a csikorgó nagy kapun, fellélegzek...végre egy kis meleg! Ó nem, tévedtem, a leheletem hömpölyög a folyosón, ahogy haladok az egyik terem felé. Óvatosan nyitok be, miután kopogásomra nem érkezett válasz...látom, hogy éppen tornaóra  van. A tanár fején egy szőrmesapka, vastag kockás sál a nyakában és egy igazán melegnek mondható irhabunda végig begombolva simul a testére , miközben ugrál egy hótaposó csizmában...vicces is lehetne, ám most nem az...a gyerekek szintén kabátban ( már akinek van) ugrálnak, mert egyébként az alig néhány fokos levegőben lehetetlen lenne kibírni ülve 45 percet a tanteremben.   
- Egész nap torna óra van, csak 3 órát tartunk egy nap, mert többet nem bírnak ki a gyerekek, nincs fűtés...már 6 hete nincs fűtés, sajnos hiába szóltunk az illetékeseknek, csak nyomtatványokat kapunk, sok kérdéssel...egyiket a másik után...mentegetőzik  csendesen a tanító, pedig semmi szemrehányó nincs a szemeimben, mindössze szomorú, együttérző fájdalmas tekintetemet láthatja...majd olvasni kezdi az iskolafenntartó által küldött kérdéseket ...
- hány gyerek jár az iskolába,
- hány teremben nincs fűtés, ( menjenek át egy másik tanterembe- belügyminisztériumi javaslat)
- hány gyereknek nincs kabátja vagy cipője,
- hány gyerekről nem gondoskodnak a szülők és tízórai nélkül engedik el a gyerekeiket,
- hány gyereknél róható fel a szülőknek az otthoni fűtetlen lakás,
- hány gyerek érkezett otthonról betegen az iskolába,
- hányan nem öltöznek fel rétegesen,
- hány gyerek hiányzik igazolatlanul,
- hány cigánygyerek jár az iskolába, 
- hány zsidó gyerek jár az iskolába, 
- hány baloldali szülők gyermeke   jár az iskolába, ( név szerint) 
- hány gyerek panaszkodott a fűtésre, ( név szerint)
- hány órát nem tartottak meg, mikor fogják bepótolni,
- hány tanár állítja azt, hogy nincs fűtés (név szerint) 
Folytatja a pedagógus - Hát így tájékoztatott minket  az iskola fenntartója  a fenti kérdésekre adott pontos válaszok után tud intézkedni. Ennek  előfeltétele,hogy  minden gyerekhez menjenek ki az osztályfőnökök családlátogatásra, írjanak esettanulmányt, értékeljék azt, majd külön írásban véleményezzék, megjelölve a családlátogatáson tett ellenőrzés során mért hőfokot a lakásokban. Ennek hiányában nem áll módjában a fenntartónak érdemben intézkedni.
-Jóérzésű gyerekek járnak az iskolánkba, sokan dupla tízórait hoznak, hogy akiknek nincs mit enni otthon, azoknak is jusson...majd könnyes szemmel hüppögve dadogja...még mindig van négy kisgyerek, akinek nincs cipője, kabátot már sikerült mindenkire szerezni, de a legnagyobb gond ez a hideg, meg a tüdőgyulladás, meg a TBC, mert már két gyerek is meghalt ...és nem tudjuk, hányan követik majd még őket. 
Nem tudok erre mit mondani, csak szipogok, szótlanul nyugtatom kezem a kilincsen...menekülnék, de hová és kitől?!
Ekkor belém hasít: nem szabad elfutni, mi lenne ha mindenki megfutamodna, jaj mi is történne, ha szemet hunynánk és süketen tovább mennénk az ilyen óriási embertelenség mellett?! 
Nem volt elég, hogy kiraboltak minket, elloptak mindent ezek a bűnözők, a halálba küldték idejekorán  nyugdíjasok ezreit, az elkeseredett szorgos, dolgos középosztályból tömegeket hajtottak az öngyilkosok rút halálcsapdájába... míg  a kilátástalanság  áldozatai szintén százezreket kényszerítettek idegenbe, hogy új hazát keressenek maguknak?! Nem, nem volt elég nekik az, hogy gyerekek veszítették el nagymamáikat, szüleiket, mert az orvosi ellátás nem volt megfelelő...vagy éppen a stressz hajtotta a kenyérkeresőket a szégyenletes halálba?! 
Igen, kimondom: bűnösök, mind bűnösök, akik orbán vélt,- valós barátai,( mészáros "nemátlagember" ostobalőrinc, vajna rabló- tolvaj, rogántóni köztörvényes bűnöző, szijjártó, lázár, habony , kuszaszem, és a többiek mind hazaárulók)  orbán üzlettársai,- családtagjai(... igen récsöl, Te bizony pistivel együtt, számolatlanul loptátok el a Mi  pénzünket,  hamarosan remélem feleltek majd minden egyes "sajátlábonállásért" )
Sokszor mondtuk már, hogy elég...de nem teszünk semmit, csak meggyötörve tűrünk és féltjük szeretteinket, féltjük amink még van, mert ezek a legelvetemültebb bűnözők, bármit megtehetnek...nincs sajtószabadság, nincs közbiztonság, nincs szociális háló, nincs létminimum a rászorulóknak, csak hazugság van, csak Goebbelsi kormánykommunikáció van, amiből orbán már 6 évet felélt, hülyítve az ország népét...közben mészárossal és vajnával felvásároltatta a kommunikáció legékesebb, legdrágább eszközeit.
Itt meg kell állnunk, hiszen ha ezt tovább engedjük, mosolyogva megyünk mindannyian a halálba, mert majd meg akarunk halni orbánért?! Ugye nem, nem, nem! A történelemben már volt ilyen, most ez nem ismétlődhet meg, ne engedjük!
Az akarat erejében hiszek. Hiszek abban, ha mindannyian együtt erősen akarjuk, hogy bukjon meg ez a rablókormány, akkor ez valóra válik. Nem kell hozzá erőszak, nem kell hozzá kimenni az utcára....csak akarni kell ...sokunknak, együtt, akarnunk kell! Igen, nekünk kell akarnunk, hogy bukjanak el, kapják meg méltó büntetésüket, feleljenek az elkövetett gaztettekért...akarom, akarjuk!
Nem kívánom a halálukat, nem! Csak azt kívánom, hogy bukjanak el, mert akarom, nagyon akarom, erősen akarom, megállíthatatlanul akarom, csak ezt akarom, semmit sem akarok jobban!
Akarjuk, mindannyian akarjuk, mert az akarat ereje hatalmas!