Nyílt levél Havas Henriknek

Tisztelt Havas Henrik! 
Olvastam a minap sorait, miszerint Ön Vágó Istvánról  pocskondiázós stílusban nyilatkozott. 
Sajnos nem ismerem személyesen Vágó Istvánt,( amit mélységesen fájlalok) mégis úgy gondolom, hogy az  iránta érzett egyszerű  tisztelet  nem engedi, hogy elmenjek az Ön által közzé tett méltatlan írás  mellett. 
Persze  Vágó István nem szorul ilyen jellegű védelemre... főleg nem tőlem... hiszen kapásból legalább 12 (!) idegen  nyelven  lenne képes hosszasan Önt rendkívül intelligens módon sértés nélkül megalázni.  Választékos beszéde, gazdag szókincse könnyedén párosul az  istenadta gyors észjárásával.  
Nem tisztem méltatni továbbá bődületes nagy lexikális tudását sem, amit ha egyszer alkalmam lenne rá, meg is kérdezném tőle: hogy a fenébe tett rá szert?! ...hiszen ez a műveltség amit Ő birtokolhat, egy emberöltő alatt nem igazán sajátítható el...és még zeneileg is képzett, hja...ott is olyan műfajt választott, ahol a megmérettetés igencsak kihívást jelent. ( az már csak az én randa fanyar ízlésem, hogy közel  áll hozzám a dzsessz, blues is) 
Szívesen hallgatom bármikor Vágó István bármilyen építő jellegű megnyilatkozását, legyen az egy műveltségi vetélkedő vagy egy DK megszólalás...hiszen  tök mindegy, hogy hol és mikor látható vagy hallható, mindig tanulok valamit tőle. Nem szégyellem, hogy ahányszor csak  meglátom, Ő az,  aki minden alkalommal emlékeztet az alázat páratlan gyakorlására...soha nem mondja, de gesztusai, megnyilvánulásai azt súgják, sőt harsogják : légy tisztelettudó, szerény  és alázatos. 
Keveseknek adatik meg ez a méltóságteljes,  egyszerű  modor, ezt megtanulni nem lehet.
Gondolom, most azt várja, hogy sértettségemnek hangot adva  kezdjem hosszasan Önt bírálni...nem teszem meg, hiszen ahhoz keveset tudok Önről..  
Különös tekintettel arra, hogy eddigi megnyilvánulásai során nem találtam  említésre méltó dicséretes  történéseket, fikázni pedig nem szeretném, (megteszi azt önként Ön is )...nem tudom sajnos választékos szép magyar nyelvünk neves képviselői között sem említeni Önt, míg a nehézkes beszédkészség gyakorlására sem térnék ki... kommunikáció...méltatlan is lenne, nem?!  
Nálunk a családi-baráti körben Ön  negatív példaként említhető személy, mint " nagy jellem" egy korábbi vizsgája kapcsán, igen...ahol még Ön vizsgázott, még ma is nagyokat kacagunk példátlan próbálkozásán, de ez sem idevaló, mert szintén nem pozitív történet...tehát ezt sem mesélhetem itt el,én is csak hallottam ..keresem, hevesen kutatom, hogy  tudnék Önről legalább valami aprócska jót megemlíteni, de azt hiszem, hogy telefonos segítséget kell kérnem, mert nem megy...
A nyájas olvasó figyelmébe ajánlom: némán a hangot levéve tessenek megnézni 3 perc  műsoridőt Havas Henrikkel, majd ugyanezzel a módszerrel Vágó Istvánnal... Csak a gesztusokat tessenek figyelni, nagyon érdemes, a néma képek mindent elárulnak, ehhez még a hangra sincs szükség. ..bár tagadhatatlan, hogy egy rövid szócsatát szívesen meghallgatnék Vágó István és Havas Henrik között...ám nagy valószínűséggel erre soha  nem kerül sor, mert ha a pocskondiázás kivételével bármilyen más témát érintene egy ilyen feltételezett beszélgetés, sajnos egyértelmű, hogy a felszínes félművelt tudás valamint  hiányos kommunikációs képesség mint ellenfél Vágó Istvánnál kizárná a feltételes ilyen jellegű párbeszéd lehetőségének a felvetését is, mert azt azért mindannyian tudjuk Vágó Istvánról, hogy úriember biztosra nem fogad...  
További szép napot Önnek is!
Egy olvasó