Lépjünk

Mi vagyunk az ellenzék,  az akarnokok...roppant  sajátságos módon, pazar választékkal bírunk választani.
Tesszük ezt úgy, hogy fröcsög a szánkból az orbán adta gyűlölet, köpködünk mindenkire, aki egy kicsit is adna valamit...el sem tudjuk képzelni, hogy önzetlenül bárki tehetne értünk is. Eljutottunk odáig, hogy a negatív hangvételű megszólalások viszik mindenhol a prímet. 
Nincs egyetlen olyan ellenzéki párt sem, amelyik nekünk megfelelne. 
Erőlködünk, jön egy momentum, amikor azt hisszük, hogy végre lesz valami összekovácsoló erő...ám az is csak napokig tart, mert  a frusztrációnk...igen a mi frusztrációnk (!) nem  engedi, hogy pozitív gondolatokkal töltsük meg a környezetünket. Bírálunk mindenkit és mindent. ..persze, ezt is csak kizárólag itt a facebookon, mert akkor maximum a kávéért kell elmenni a konyhába, meg egy cigiért kell nyúlni a zsebbe...az meg rendszerint kéznél van. 
A külvilágról   a valós képet már rég nem fogjuk, a mi készülékünk is hibás. Ha kilépünk az utcára, célirányosan elmegyünk a gyerekért az iskolába, vagy beszaladunk a boltba. Nincs korcsolyázás, nincs állatkerti séta, főleg nem járunk színházba vagy koncertekre...egyrészt mert drága, másrészt " nincs kedvem" ...ez a második azért visíthatna már ott a beépített piros lámpában, mert naponta többször mondjuk azt, hogy ...nincs kedvem. Felmerült már valakiben az a kérdés, hogy a frusztráció melléktermékeként megjelenő depresszió lehet ez?!  
Ne ámítsuk már magunkat! Önvizsgálatot bármikor végezhetünk, nem lesz káros, megígérem...sőt! Kifejezetten hasznos lenne, ha első lépésként legalább idáig eljutnánk. 
Ha és amennyiben sikerülne  felismerni a bennünk rejlő jóra való hajlamot még, akkor ideje lenne tenni valamit.
 Úgy első lépésben megdicsérhetnénk az éppen velünk egy háztartásban élő személy mosolyát....tudom, ehhez mosolyt kell csalni az arcára, de bízzunk magunkban, mert képesek vagyunk rá. 
Sétáljunk egy húsz percet, akár szótlanul...és gyönyörködjünk abban, amit látunk.  
Úgy sem bírjuk ki sokáig, leülünk a gép elé és megnézzük, hogy mik a hírek a facebookon...tegyük ezt most az egyszer úgy, hogy mielőtt leülnénk trécselni, másokat fikázni, jól megmondani a véleményünket...először főzzünk egy teát szeretteinknek, majd ezt követően teát szürcsölgetve lépjünk be kedvenc csoportunkba . 
Ám ez alkalommal csak azokhoz a témákhoz szóljunk hozzá, amikhez pozitív  hangvételű mondandónk van. A többit egyszerűen csak lépjük át, ma ne engedjünk a negatív kisugárzásnak, ma mi győzünk...itt a fotelban, itt a facebookon, itt a tükörben.
 Holnap már az utcán is kiterjeszthetjük a pozitív gondolatainkat és ha ingyen sörrel kínálnak, nem azt fogjuk mondani, hogy " ez is egy hülye fideszes, azt hiszed, hogy ezzel megvehetsz?!" hanem azt válaszoljuk elfogadóan, hogy "köszönöm, csatlakozom, hol kell aláírni"