Születésnapodra

53 éves lettél! De szép kor...sokaknak ez meg sem adatik.

Ej, hosszú a listám ha visszaemlékezem a tetteidre, mennyi utcát átneveztél (alkotni egyet sem tudtál) a főváros zöld területeit kiirtattad, csak új adót 25-öt vezettél be! Elképesztő nagy sebességgel gazdagodtál meg, száz milliárdokat szereztél...persze nem munkával, bruhaha... a legkorruptabb kormány a tied egész Európában, bizony nem csak ezzel érted el, hogy akár a legek listájára felkerülj, mert számtalan dologban élen jársz...nevedhez kötődik a legnagyobb népsanyargató, a legkisebb szociális érzékkel bíró, a leghazugabb, legtisztességtelenebb, ...és még megannyi jelző, ez ám az eredmény! Röpke pár év alatt megteremtetted az általad beígért egymillió munkahelyet, igaz nem gondoltam, hogy ez külföldön lesz. 

Ez a közel 10 milliós lélekszámmal bíró ország mára már csak kb. 8,5 millió lakost számlálhat. Neked köszönhetően a kivándorlók miatt , valamint az idejekorán eltávozott öngyilkosok és gyógyítható ám mégis elhunyt emberek miatt. Fogyunk, mint az olvadó fagyi...ahová beteszed a lábad, ott semmi jó nem történik. 
Sokoldalú vagy, valami csoda...remekül elcseszted az egészségügyet, egy buznyákot sem adsz gyógyításra, az oktatás pedig...micsoda narancsos nyakkendős viktorjugendeket próbálsz nevelni, hát ez is besz@rás.
Kisujjadban van az igazságszolgáltatás, kiváló érzéked lett a pénztudományokhoz is, csak te tudod megszerezni, mindenki más előtt elzártad a csapot. 
Csodálom, amikor szárad a szád beszéd közben és olykor már te is megbotránkozol azon, amit mondasz...de nem számít, mert a gyűlöletkeltés, a saját reformjaid nem hogy működnek, hanem szárnyal.
Nem gondoltad volna 12 évesen, amikor apád a nadrágszíjjal kergetett a budi körül, hogy 53 évesen te leszel a király kisvasúttal, stadionokkal, meg egy vagon hülyével, akik úgy hazudoznak, ahogy éppen méltóságod óhajtja...ez a pénz, micsoda nagy úr...szinte mindent megvehetsz érte, csak a becsületet, méltóságot és tisztességet nem ...pedig az ám a nagy kincs.

Próbáltam születésnapodra szerezni ezekből az egyszerű ám mégis legnagyszerűbb tulajdonságokból, de senki sem akart a te számodra eladni. Mi mást is adhatnék én neked?! Mindened megvan...ezeket kivéve. 
Gondoltam boldoggá tenne, ha legalább a gyerekeidnek tudnék valahol szert tenni egy parányi kincsecskére, de a rossz világítás miatt nem találtam a lányodnak sem, az egyházaknál meg simán kinevettek, hogy nekik meg nem is volt...

Sajnálom, hogy csak így tudlak felköszönteni születésnapodon, mit sem adhatok...hacsaknem annak a kb. 6-7 millió embernek a jókívánságát amivel ha megszórunk... egyszerre zúdul rád.