Petike tényleg ilyen ostoba vagy?

 

Azt már megszoktuk, hogy mindenkit kioktat, behívat, a diplomáciában sehol sem ismert módon elküldi az egész világot a KISZ gyűlésen megszerzett modorával  a picsába...ezen olykor pirulunk, vagy kacagunk. 
Most éppen a porondon lévő Brüsszelbe törölte a sáros csizmáját, na de hogy...  a britek döntését úgy illette, hogy Brüsszelnek le kell vonnia a konzekvenciát , meg kell hallania az őszinte politika  hangját, mert ha nem figyel a tagországok kérésére, akkor a hazug Brüsszel ( nem képes helyes  válaszokat adni a válságra) kénytelen lesz magára maradni, mert az őszinte politikát képviselő tagországok ( mint mi ) a válaszokat tagországon belül keresik majd meg.  
Petike, te kit fenyegetsz? Szerinted Magyarországnak mint semmilyen befizető tagországnak, ám maximálisan csak kasszafosztogató tagországként ilyen  hangnemben kell képviseltetnie magát?!
A te szinteden is elmagyarázom: Házibuliba hívnak, de te nem vittél semmit magaddal. Látod, hogy van a konyhában 120 rekesz sör . Te vigyorogva elkezded elfogyasztani az italállományt, majd szólsz a haveroknak és talicskával elvisztek  mindent, az üres üvegeket ott hagyod. Távozáskor becsapod az ajtót és közben még hisztizel is, hogy miért nem hozatnak még két teherautónyi sört...ja, közben lehazugozod azt, aki már évek óta itat. Van a pofádon bőr magadról azt állítani, hogy őszinte vagy, követelőzöl ?...miközben  azt a  piát vitted el, amit mások hordtak össze évek alatt...