Elbocsátva

Végre felismertem: elbocsátom a kormány tagjait, mától nem fizetek nekik egy fabatkát sem. 

A férjem furán néz rám és megkérdi: - Na és kiket veszel fel helyettük?

Hmmm...kezdem morfondírozós ám mégis határozottnak tűnő elképzelésem 
- Egyelőre senkit, majd aki érdemes lesz rá, ott is lesz idejében a helyén. 
Kettészakadt az ország, így ebben az értelemben Orbán elérte célját az uszítással. Amire viszont nem számított, hogy egy független Magyarország jön létre nélküle mintegy 5-6 millió lakossal. Önálló önkormányzatokkal, saját közhivatalokkal, iskolákkal és kisebb kórházakkal (itt jegyzem meg: külföldi kórházak orvosi eszközöket , műszereket adományoznak, tehát műtőket is fel lehet szerelni, működőképes kisebb kórházakat lehet berendezni ingyen). Saját közigazgatási rendszerrel, bankokkal, szociális hálóval, adóhivatallal, stb... 

- Gondolod, hogy a leszakadt független Magyarország is az Európai Unió része tud maradni?! - kérdi a férjem.

Én mint született optimista azonnal rávágom, hogy: igen, persze. 
Nyilván tájékoztatni kell az európai unio tanácsát az osztódásról, valamint azonnal ragaszkodni is kell ahhoz, hogy a szerzett jogokkal kívánunk élni, tehát továbbra is az unio tagországaként szeretnénk jelen lenni nem együtt az orbán kormány-féle Magyarországgal, hanem külön, mint független Magyarország. Tegyük fel 5 842 000 lakossal. A rendelkezésre álló források részarányos felhasználását is kérjük, no meg rendkívüli támogatásra is igényt tartunk , hiszen építkezik majd a független Magyarország minden téren.

- Ezt hogy képzeled? 

- Mindent a legegyszerűbb módon. Igazolványcsere, mely már lehetővé teszi, hogy tulajdonosa a független Magyarország által létrehozandó új Alkotmány értelmezésének megfelelően éljen. Lényeges, hogy saját ügyészség, bíróság haladéktalan felállításával a független Magyarország állampolgára bármilyen ügyben csak a saját hatóságát ismerje el, tehát ily módon nem a jelenlegi igazságszolgák járnának el, hanem azok, akik most kerülnének független Magyarország közigazgatási posztjaira. 

- Nagyon szép álom, mondja a férjem...de jogilag ez kivitelezhetetlen. 

- Miért? Mindent lehet, csak tenni kell érte! Kezdjük el, váljunk le, ne legyünk az orbán kormány szolgái, hozzuk létre az új független Magyarországot, sokan vagyunk...és elegen ahhoz, hogy minden megfelelő helyen elismertessünk majd egy már létező új államot.
Nem kaphat igazolványt és nem lehet állampolgár a jelenlegi kormány egyik tisztességtelen tagja és családtagja sem. Hja, milyen állam polgára...a független Magyarországé, aminek először meg kéne alakulnia. Itt üzenném Matolcsynak is, az MNB pénznek a 70 %-át is vinné az új független Magyarország, borozóra azért még maradna...úgy titkosítanak maguknak, ahogy akarnak, csak részarányosan mindent adjanak át...felőlem királyságuk is lehet, legyen az övéké!

 

Én még gondolkodnék tovább, rengeteg ötletem van, de a férjem már vasalja holnapra a kockás inget és csak ennyit tesz hozzá: először csak egy hídon menj át, holnap március 15.-e lesz, oda megyünk...