Én ilyennek látlak

Én ilyennek látlak
Alacsony termeted nem túl sudár. Tiszta tekinteted hiába keresem, csak a zavaros háborgó tenger kiszámíthatatlan hullámzása tükröződik szemedben.
A kezeid erőszakos jellemet takarnak, bár lehet, hogy ezt már te is észre vetted...hiszen rendre zsebben tartod. Hízásra hajlamos külsőd a fenemód falánk szotyizásodnak köszönhető. Arcod vonásai riasztóan hatnak rám, mint egy vészcsengő, úgy szól minden arcizmod.
Ám ezek csak külső figyelmeztető jelek az óvatlan közeledő számára, amitől lényegesen nagyobb sikollyal riadok vissza, az a belső példátlanul vacak jellemed.
Nem ismered a tiszteletet, nem tisztelsz senkit sem. Rendkívül cinikus modorod hányaveti lezser mozdulataiddal azt sugallják, hogy nagy szemfényvesztő bújt el benned, a megtévesztés példás bajnoka vagy. A szüntelen hazudozás miatt a szád mindig kiszárad, így állandóan nyaldosod, ami szintén nem egy diplomáciai nagy tekintélyt rejt. Viselkedni nem tanultál meg soha, lenézed az embereket, pedig nélkülük egy fabatkát sem érnél. A csaló jellemed nem engedi meg, hogy a szemébe nézz a tárgyalópartnerednek. Azt nem tudom, hogyan tudsz enni egy társasági asztalnál, de már most hallom, hogy szívod a fogad és csámcsogsz...no meg teli szájjal is dakota vicceket mesélsz, amin már csak te nevetsz. Még a mókus őrsben olvastad ezeket a vicceket, de a továbbképzésedre már nem szántál időt. 
Szociális érzéketlenséged páratlan, egyszerűen nincs benned semmi empátia.
Azt hiszed, hogy te mindenhez értesz a focitól kezdve a nemzetközi párbeszéden át a gazdasági kérdésekig felruháztad magad zseni hozzáértéssel, hát itt a baj, mert ezt jól elcseszted. Téves a besorolásod, míg te első osztályúnak ítéled meg a képességeidet, a cselekedeteid a selejt kategóriában is billegnek. 
Összetéveszted az okos ember jellemvonásait a simicska által is említett jelzős sz@rházi  fosztóképzős senkiházi hazaáruló elnyomóéval. 
Gátlástalanul lopsz, rabolsz, fosztogatsz, megsarcolod a szegényeket, de még büszke is vagy magadra...ez csak úgy lehetséges, hogy az emberi faj rendkívüli torzszülött lényét ismerhetjük meg benned, csak azért tudtál eddig eljutni, mert ilyennel még nem találkoztunk. Tudod, ez olyan mint egy új halálos vírus...ha még nem ismered, nem is tudsz ellene védekezni.
Keresem a jó tulajdonságaid számát, vagy legalább egyet szeretnék megemlíteni...de nincs ilyen. A felismerés hátborzongató, magam sem hittem, hogy egyetlen pozitív gyök sincs bekötve hozzád, ezt jól elkúrta valaki.