Csókosból áldozat...avagy itt a vége?!

(Elgondolkodtató fikció)

Kirakatperek vagyonkimentésre...

Az első orbán kormány bukása után komoly stratégiai szerveződés indult a fidesznél, leginkább az orbán, kövér, simicska, deutsch, áder magból. A cél a hatalom megszerzése volt bármi áron, ez bejött nekik. Ezt követően a hatalom megtartása és a mérhetetlen nagy lopás lett a  napi feladat, valljuk be...ennek meg is feleltek. 
Mindent gondosan kifőztek lépésről lépésre, zseniális kormánykommunikációval spékelve működött/működik is ez a rendszer. Dől a lé, senkinek sem fáj.Nem értjük, hogy miért lesz migráncsügyben népszavazás, ha már úgyis okafogyott lett...semmi sem történik ok nélkül, mint már említettem is: nagyon jól szervezett, pontosan felépített hálózatról beszélünk, tehát nincsenek véletlenek. A kormány előre eltervezett forgatókönyve szerint történik pontosan minden.
A Brexit egy kicsit elzárja az uniós pályázati pénzek beáramlását, bár amíg lehetett, még a gombokat is lehívtuk tőlük, egy cent sem maradt parlagon, mi ( orbán és bűnszövetkezete)fel is tudtuk használni. Matolcsy is kivette/ kiveszi amit lehet, hiteleket is vettünk fel, mindenhonnan lefaragott a kormány pár milliárdocskát, így most ez a tucatnyi  sz@rjankó  meglehetősen nagy vagyonon ül, a mi pénzünkön, ami nem kevés. 
A következő lépés a vagyonkimentés. Erre a legtökéletesebb megoldás az uborkaperek sorozatos, gyors tárgyalása. Mit jelent ez?! Az áldozatokat bedobják a cápák közé ( lesz ilyen is, pl: lösimon, farkasflóri, szijjártó, mészáros...) míg a többieken nyilvánosan fogást talál a mi korrupt példátlan ügyészségünk polt péter vezetésével, ahol a felkorbácsolt kedélyek csitítására gyorsított eljárással elmeszelik a jeles kormánytagokat....na nem kell rögtön börtönre gondolni, elég lesz a pénzbírság és a felfüggesztett börtönbüntetés is. A tömeg mégis  örömódákat zenghet majd, végre "ezeket " is elkapták. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, mennyit loptak, így nem is húzhatunk majd párhuzamot a bűncselekmények mértéke és a kiszabott büntetés között, de megelégedéssel nyugtázhatjuk, a csapból is ez folyik majd: lebuktak!
Most szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét a korábbiakra, miszerint ezt a játékot még mindig a kormány irányítja...egyenként kimenekülnek a hivatalukból, a politikából, sőt az országból is ezek az emberek , ügyesen ily módon kerülnek leváltásra...hogy hová mentik ki a megszerzett milliárdokat?! kérdéses, de tény, hogy viszik majd...mi pedig még tapsolunk is hozzá. Nem kéne...paprikajancsikat juttatnak majd hangzatos pozíciókba, míg ők ki tudja, hogy a föld melyik részén elfelejtik még azt is, hogy létezett valaha egy ilyen ország.
Ügyes...jól végiggondolt, hézag nélküli. Ehhez szükségeltetik még  az őszi népszavazás, ami az alapja lehet a kilépésnek az európai közösségből. Ettől kezdve picsi-pacsi, nincs Európa, nincs nemzetközi jogsegély, nincs pénz, de már elkövetők sincsenek. Az okos nem kicsit rafinált haszonélvezői az egész akciónak már minden határon túl vannak, itt hagyva néhány ostoba áldozatot és egy jó nagy kupac trágyát.
Senki ne gondolja, hogy valaha is lesz utolérhető  érdemleges, valódi felelős. Látványos műsort készítenek a számunkra, miközben szinte észrevétlenül lelépnek ... mi pedig még mindig annak fogunk örülni, hogy farkasflóri és néhány értéktelen áldozati flótás börtönbe került.
Ez egy fikció, ne legyen igazam...de ha még ezt a premiert is végig asszisztálnánk,megérdemeljük, hogy a műsor végén ránk szakadjon a függöny.