Kedves Récsöl!

Kedves Récsöl!

    Azért írok Neked, mert néhány tanácsra lenne szükségem.

Hasonló korú gyermekem van, mint Te. 
Két diploma, 4 nyelv felsőfokú ismerete és tökéletes használata, míg további 3 idegen nyelv középszintű ismerete adott. 
Saját kútfőből tanult Párizsban, Bécsben és Oxfordban neves egyetemeken kiemelkedő eredménnyel (itt jegyzem meg, egyik sem fizetős, mindössze a tudás volt a bejutási feltétel).

Rendkívül jól főz, zseniális érzéke van hozzá, éppen ezért kielégítetlen vágya, hogy a svájci "kulinarnoscs" iskolában tanulhasson, ám anyagi lehetőségeink ezt nem teszik lehetővé. További tervei közt szerepel a párizsi Ritz szálloda megvásárlása is, így felújítás után. Rágja a fülem a gyerek, és már bosszant, hogy nem tudok neki pénzt adni, pedig megérdemelné.

Tudom, hogy Te is pont ebben az iskolában tanultál, így kérem segíts a bejutásban. 
Gondolom, pályáznom kéne valamilyen támogatásra. Jó lenne, ha nem kéne utcai lámpákban izzókat cserélni, mert tériszonyom van. Esetleg bevállalható lenne részemről egy Népszavazási beadvány benyújtása , bár nem tudom, hogy annak díjazása fedezné-e a Ritz szálloda megvásárlását. Amennyiben nem, akkor átmenetileg megfelelő a Grasham palota megvétele is, jó lesz ugródeszkának.

Már ideje lenne, ha a saját lábán állna, erre Te vagy a legjobb példa, hogyan kell ezt csinálni.

Kedves Récsöl! 

Most szól a férjem, üti a fejem, hogy miket írok...szerinte ha Ő lenne a Miniszerelnök és az Ő lánya szállodát szeretne vásárolni, venne neki egy Monopoly társasjátékot. A férjem szerint tisztességes úton ennyi pénzt nem lehet keresni. Úgy gondolja, ha Ő mint az ország első embere több pénzzel rendelkezne, mint az MNB, akkor sem engedné meg, hogy a gyereke olyan pénzt költsön, amiért nem dolgozott meg. Ennek több oka is van - hiába próbálom leinteni, csak mondja és mondja... 

- Akkor értékeled amid van, ha azt Te érted el saját erődből, saját képességeidnek megfelelően
-Tanuld meg beosztani a pénzt, azaz ismerd meg a pénz valós értékét és csak mértékkel költsd azt.
- Ne a tárgyakat gyűjtsd amit pénzért kapsz meg, hanem a barátokat és az emberi értékeket becsüld.
- Soha ne engedd, hogy bárki ( akár egy országnyi ember ) a szájára vegyen , erre ne adj okot.
-A fejemet a falba verném, ha akkora ökör lennék, hogy ilyen támadási felületet hagynék az embereknek...a lányomnak honnan a fenéből lenne milliárdos vagyona, ha mindig szegények voltunk?! 
- Kizárólag a tisztes középosztálybeli zsebpénzt és juttatásokat biztosítanám a részére, meghagyva az egészséges elérhető vágyak idővel történő megérdemelt kielégítésével. 
- A politikában a családom nem létezik, a gyerekem nem lehet semmilyen beszédnek tárgya.

Szólok a férjemnek, hogy elég már...de Ő csak folytatja...

- Ki az a hülye, aki a gyerekét ilyen kellemetlen helyzetbe hozza a lopott pénzével, és nem gondol arra, hogy a hatalma véges, a gyerekét is meghurcolják majd , ha eljön a számonkérés ideje?!

Erre én: - ...és milyen okos gyerek lehet az, aki ezeket nem utasítja vissza és nem akar tisztességesen élni?! Pedig megtehetné, talán még az emberek szimpátiáját is elnyerné....

Récsöl! 

Látod, nálunk diktatúra van, a férjem kiabál és hülyeségeket beszél...így sajnos nem tudom elfogadni tőled a pályázati pénzt, mert a fontossági sorrend nálunk nem olyan, mint nálatok a demokráciátokban...itt kemény diktatúra uralkodik, első a becsület!