..és mi ehhez tapsolunk?!

Csalódás a tegnapi amerikai ceremónia mindenki számára, aki valamennyire barátja a nép szabadságának és egyenlőségének.


No nem csak azért, mert Trampné felkérésére  egyetlen ismert nagy nevű tervező sem vállalta az ünnepi  ruha elkészítését ... így sikerülhetett Melanie Trumpnak úgy megjelennie, mintha  a Két pasi meg egy kicsi premierjére érkezett volna...
 
Sokkal inkább felkavarja az indulatokat az, hogy Trump már hat alkalommal jelentett csődöt , amivel közel tíz milliárd dollárt csalt el...ez nem más, mint az emberek arculcsapása, átverése, kifosztása. A magyar szélső jobboldali szavazók  fasisztoid szellemét a műveletlen, kultúra- romboló, ostoba csaló Trump megválasztása nyilván erősíteni fogja, noha tudni illik Trump az  étlapon  kívül életében még mást nem olvasott. Ma már nem is kell, hogy egy ilyen pozíció betöltéséhez un. klasszikus értékeket vegyünk figyelembe, mint műveltség, a  béke és demokrácia értékeinek tisztelete, betartása, betartatása....és még számos hasonló dolog.
Trump mint üzletember sem volt valóban sikeres, hiszen milliókat vert át... tette ezt úgy, hogy az amerikai kormány által biztosított csőd- helyzettel visszaélt, földönfutóvá téve ezzel a kisemberek millióit... de ja vu az érzés, hasonlóságot vélek felfedezni a magyar miniszterelnök intézkedésével , most történetesen a magánnyugdíjpénztár lenyúlása jutott eszembe a sok más egyéb nyilvános lopás közül.
Donald Trump tökéletesen megfelel a magyar kultúra-ellenes, demokratikus értékeket felszámoló  kormány szemléletének.
A párhuzam máris mérhető Trump és Orbán között, mindketten erősítik az állami erőszakot. Minden baj forrása a kisebbség valamint a legszegényebb réteg, sikeresen hirdetik és elhitetik az emberekkel, hogy a nélkülözésük nem a kormány hibája  miatt van, hanem minden baj forrásaként azokat jelölik meg, akiknek nincs semmijük... éppen ezért mindent elvesznek tőlük, igyekezve megtörni a méltóságukat is. ( az egyik senkit sem hagy az útszélén, a másik meg a kisemberek elnöke...mi meg ezen  hahotázunk)  
Látványosan már tegnap megfosztottak 20 millió amerikai állampolgárt az egészségbiztosításuktól, hiszen az Obama által biztosított alapbiztosítás törvényét  egy tollvonással húzzák át, a felszámolás elindult, ezzel 20 millió amerikai állampolgár marad egészségbiztosítás nélkül...hmmm ismerős, ez is, ugye?!  
Senki nem szól semmit, mindenki csak tűri ezt a példátlan elnyomást. A műveletlen, rasszista elnyomó kormány erőszakossága pedig egyre nagyobb teret hódít, a pimaszság és cinizmus soha nem látott méreteket ölt. Megindult a ráció fölszámolása, amit a ma már milliárdos bunkó, műveletlen, ostoba jobboldali rasszista senkiházik röhögve  végre is hajtanak. 
Ennek köszönhetően többek között Orbán szerint Magyarországon nincs szegénység, míg Trump szerint nem fenyeget bennünket a globális felmelegedés következménye sem, hiszen tegnaptól az sincs...ez csak két olyan létező gigaprobléma, amit a szőnyeg alá söpörnek az ostoba semmirekellő , számító, kizárólag anyagi javakat hajszoló  defektes valóság- show nyerteseink...de ettől lényegesen nagyobb káoszt okoztak már... a káros végkimenetele  fosztóképzős intézkedéseiknek még nem ismeretes,  ám annyi bizonyos, hogy generációk szorgos építő munkája szükségeltetik majd rombolásuk nyomán.  
A globális szélsőjobboldal természetesen tort ül ...úgy itthon, mint Amerikában is,  persze, még nem veszik észre, hogy a kormány szép csendesen őket is kifosztja.
A CNN mehet a picsába akárcsak a többi neves lap képviselői, hiszen Trump elhajtotta őket...quit! felkiáltással...hmm kísértetiesen ismerős a magyar média ez irányú  megjelenése, azaz már csak eltiltása, hiszen nálunk ma már kizárólag kormánymédia lehet jelen bármilyen eseményen. 
Tétlenül tűrünk, migráncsozunk, keressük a bűnbakot...elhisszük, hogy a nincstelen nép a felelős , míg közben a kormány az arcunkba nevetve megfoszt mindenünktől. 
Hja, közben meg Putyin a nevető harmadik, hiszen  a pojácák úgy táncolnak majd, ahogy ő fütyül...